Waarom steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer

Wanneer je een nieuwe vloer wilt laten plaatsen dan zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Een houten vloer is mooi, maar vraagt net wat meer onderhoud. Je moet het hout eens in de 1 tot 2 jaar opnieuw lakken of van een verse olielaag voorzien. Doe je dat niet dan wordt de vloer dof en is de kans op beschadigingen groter. Wil je een vloer die vrijwel geen onderhoud nodig heeft dan is een gietvloer een goede keuze. Dat is één van de redenen waarom steeds meer mensen voor deze optie kiezen als er een nieuwe vloer moet komen of als de vloer in een nieuw huis vervangen moet worden.

Extra bescherming verlengt de levensduur van je vloer

Als je kiest voor vloercoating verleng je daarmee de levensduur van je vloer aanzienlijk. Een gietvloer heeft namelijk poriën. Daar kan vuil in gaan zitten. Vloeistoffen die op de vloer worden gemorst kunnen in de vloer trekken als ze niet snel genoeg worden opgeruimd. Door een coating aan te brengen voorkom je dit en kun je gemorste vloeistoffen snel en gemakkelijk opruimen zonder dat het gevolgen heeft voor je vloer. Een beschadiging in een gietvloer herstellen kan wel, maar het is niet eenvoudig en moet je dan ook aan een professional overlaten. Voorkomen is dus altijd een betere oplossing.

 

Waarvan wordt een gietvloer gemaakt?

De meeste gietvloeren bestaan uit epoxy giethars. Deze wordt bij het aanbrengen gelijkmatig over de vloer verdeeld en vervolgens moet de vloer uitharden. Hoelang dit duurt verschilt per vloer. Als je je gietvloer zelf plaatst, lees dan goed de instructies voordat je aan de slag gaat. Hierin vind je ook informatie over de aanbevolen minimale droogtijd. Het handigst is het natuurlijk om een gietvloer aan te leggen in een ruimte die je nog niet in gebruik hebt, zoals een huis waar je nog niet woont. Maar als je een gietvloer wilt laten plaatsen terwijl je het pand al in gebruik hebt dan kan dat natuurlijk ook al is het soms een beetje behelpen.

 

Wat kost een gietvloer?

Als je een gietvloer wilt plaatsen of laten plaatsen dan ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten. Die hangen af van het soort gietvloer waar je voor kiest. Deze vloeren zijn namelijk in verschillende prijsklassen leverbaar. Soms hangt de prijs ook af van de kleur die je wilt. De prijs wordt altijd uitgedrukt in vierkante meters. Een emmer epoxy is voldoende voor enkele vierkante meters. Hoeveel staat op de verpakking vermeld. Het is dus belangrijk dat je vooraf goed uitrekent hoeveel vierkante meters de vloer is. Houd altijd rekening met wat marge.

 

Waar koop ik mijn gietvloer?

Een gietvloer kun je kopen bij een specialist maar ook online bestellen is mogelijk. Als je de vloer zelf wilt gaan leggen dan is online kopen vaak de goedkoopste optie. Het materiaal wordt dan bij je thuis bezorgd. Je kunt de vloer leggen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je bent immers niet afhankelijk van de planning van een bedrijf dat gietvloeren legt.

 

 

Geplaatst in: Page