Hoe voorkom je dat er afval blijft rondslingeren tijdens het bouwen?

Huizenbouw is cruciaal om een woning crisis te voorkomen. Door huizen te bouwen voorkom je dat er straks weer honderden inwoners zonder huis zitten, of dat de prijs van de huizen stijgen. Maar het bouwen van een huis is niet zomaar iets. Er komt veel bij kijken, waaronder het feit dat het bouwen van huizen voor veel troep en afval zorgt. Voordat je als bedrijf aan de slag gaat is het dus belangrijk om na te denken hoe je voorkomt dat deze troep blijft liggen en de werkplek netjes blijft, want dit is veiliger en beter voor het milieu. Het gebruik maken van VCS, Vlaamse Container Service, kan je hierbij helpen.

Waarom is het belangrijk dat afval opgeruimd wordt?

Ten eerste is het belangrijk om te weten waarom het beter is om ervoor te zorgen dat er geen bouwafval op de bouwplaats ligt. Veel bouwafval bestaat uit schadelijke stoffen of gevaarlijk materiaal. Het laten slingeren van bouwafval is simpelweg niet verantwoord en brengt de veiligheid in gevaar.  Ook is het niet goed voor het milieu als bouwafval blijft liggen. Dieren kunnen verstrikt raken in verpakkingsmateriaal of het opeten en zo overlijden. Daarnaast kunnen de gevaarlijke stoffen van bouwafval de natuur vergiftigen. Dieren en planten kunnen deze stoffen binnen krijgen, waardoor ze ziek worden en overlijden. Ook zal het uiteindelijk zelfs invloed hebben op ons. Via plant en dier kan het zich namelijk verspreiden naar ons voedsel.

Wat moet je doen als bedrijf?

Om te voorkomen dat bouwafval gaat rondzwerven, is het belangrijk dat je gebruik maakt van containers. Hierdoor ligt het bouwafval niet los en heb je goed overzicht op hoeveel afval er is, waardoor je snel een reinigingsbedrijf kunt inschakelen. Reinigingsbedrijven reinigen de containers en vervoeren het bouwafval zodat jij dit niet hoeft te doen.

Wat doet een reinigingsbedrijf?

Een reinigingsbedrijf kan jouw bedrijf dus helpen bij het behouden van de hygiëne en het opruimen van het afval. Bouwafval mag niet zomaar vervoert en verwerkt worden. Dit moet gedaan worden door professionals om te voorkomen dat het bouwafval alsnog op de verkeerde plek terecht komt, of niet goed verwerkt wordt. Een reinigingsbedrijf reinigt en ontsmet palletboxen en containers van 600 tot 1200 liter grondig op locatie. Door de containers en palletboxen grondig te reinigen hoeven ze minder snel vervangen te worden. Daarnaast zijn deze bedrijven goedkoper dan andere methoden én wordt het op milieuvriendelijke en biologische manier gedaan, waardoor je zowel mens als dier beschermd.

Geplaatst in: Page