Energieplan bij het bouwen van een nieuw huis

Elektricien Gent

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen, of laat bouwen, dan komt er veel op je af. Waar komen de binnenmuren te staan, hoe groot moeten de kamers worden en waar komt de keuken? We kunnen nog wel even doorgaan. In dit artikel worden een aantal tips gegeven die betrekking hebben op de elektriciteit. Elektricien Gent staat voor je klaar. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Lees er hier meer over!

Visualiseer de stroompunten

Zorg bij de bouw van je huis dat je een globaal plan hebt. Waar komen alle kamers en hoe worden ze ingedeeld? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, kan je de stroompunten gaan intekenen. Bedenk goed waar je allemaal stopcontacten wilt hebben. Waar komen de vloerlampen te staan? Wil je aan beide kanten van het bed een stopcontact? Ga zo voor iedere kamer na wat je er allemaal gaat plaatsen. Als je dit gedaan hebt, kun je het stroomplan aan een elektricien laten zien. Andere ogen zien vaak dingen die je zelf over het hoofd hebt gezien. Wanneer je op deze manier aan je stroomplan begint, dan zal je minder problemen tegenkomen met de aanleg van de elektra. Zeg nou zelf. er is toch niets vervelender dan te weinig stopcontacten?

Soorten stopcontacten

Naast het bepalen van de verschillende locaties voor de stopcontacten, is het ook van belang om over het soort na te denken. Vroeger was dit nog niet zo noodzakelijk, maar tegenwoordig hebben we verschillende stopcontacten. Denk aan de verschillende kleuren, inbouw of opbouw stopcontacten. Daarnaast heb je ook stopcontacten met een usb poort. Deze stopcontacten zijn tegenwoordig onmisbaar in de slaapkamer. Iedereen kent het probleem wel, je bent de adapter van je telefoon oplader kwijt. Met een usb stopcontact heb je dit probleem niet meer. De telefoonkabel kan namelijk direct worden aangesloten op de usb poort. Gebruik deze tips bij het maken van jouw energieplan. Je zult merken dat je hierdoor beter voorbereid aan het werk kan gaan. Mocht je er zelf toch niet helemaal uitkomen, dan kan de elektricien je natuurlijk altijd goede tips geven.

 

Geplaatst in: Page